HOUSE OF BALAYAGE

By Suzan Al Hirsh

КОЛОРИСТИКА

Колористиката е нашата истинска страст и призвание, но същевременно и предизвикателство, защото е най-сложната и взискателна специалност в нашата професия! Колористиката изисква постоянно надграждане на знанията, натрупване на опит, проучване историята на косъма и предварително начертаване на стъпките, по които ще преминем, за да постигнем желания резултат. Колкото сложна, толкова и очарователна – колористиката разкрива един нов свят на красивата промяна, която става възможна благодарение на знанията и посвещението в науката за цветовете. Само експертиза обаче не е достатъчна – много важен фактор в успеваемостта на тази техника са качествените продукти, които постигат желания цвят, но и запазват косата здрава. Точно затова ние се спряхме на WELLA PROFESSIONALS – първокласен бранд, чието портфолио събира на едно място иновативни бои с подчертано качество и технология на работа.
 
Спрямо индивидуалните нужди избираме измежду:
KOLESTON PERFECT ME PLUS – амонячна боя, която не съдържа никакви алергени (PPD/PTD), обогатена с молекулата ME PLUS.
Какво представлява тази молекула? МЕ+ молекулата е модифицирана на форма и не пасва на Т-клетките (сигнализират имунната система при разпознаване на опасност), т.е. не предизвиква реакция на имунната система*. Тази молекула замества използваните до момента във всички бои молекули PTD и PPD, като драматично намалява риска от развиване на нова алергия до 60 пъти. 

*Хората, които вече имат предизвикана алергия към боята, могат да прояват и към новата молекула.

ILLUMINA – единствената амонячна боя на пазара, която отразява до 70% повече светлина и защита на цвета с MICROLIGHT TECHNOLOGY. Тази технология защитава повърхността на косъма (кутикулата) и отстранява натрупаните върху косъма метали. Уникалното предимство, което превръща ILLUMINA в неповторим по рода си продукт, е способността на тази боя да създаде плътен и дълготраен цвят и едновременно с това да рефлектира светлината и отблясъците така, както може да го постигне само естествената коса. 

COLOR TOUCH – безамонячна боя, която е създадена с технологията LIGHT2COLOR за естествени и трайни цветове, брокатени частици за повече блясък и естествени восъчни молекули за заглаждане на косъма.

WELLAPLEX – тази серия има двустепенна програма. Първо се нанася продукта Bond Maker (Стъпка 1), който подпомага създаването на нови кератинови връзки в косъма.  След него се нанася вторият продукт от серията – Bond Stabilizer(Стъпка 2), който балансира pH нивото на косата, стабилизира структурата на косъма и допълнително заздравява връзките.  

Задължителни стъпки, които присъстват във всяка процедура от Color Magic: измиване, pH терапия и маска.
Винаги след изтичането на техническото време с боя, косата се измива с подходящ шампоан, а след това се нанася задължителната регулираща pH терапия - тя подпомага балансирането и възвръщането на естествените pH стойности на вашата коса и едновременно с това подсилва и запечатва цвета и естествения блясък на косата. За финал винаги нанасяме хидратираща маска, която подхранва, заглажда и придава сияйност на цвета.   

 

ПРОЦЕДУРИ:
Боядисване на корени
Процедурата включва: нанасяне на боя в корени, измиване, pH терапия, маска
Времетраене: 60 мин.
Цена: 60 лв.*
Добавете: матиране и сешоар към тази процедура за 75лв.
Първата и най-важна стъпка при боядисването на косата е подготовката на формулата или казано по друг начин – смесването на точните цветове, които ще резултират в точно този цвят, който целим да постигнем. Предварителната консултация, която правим с всеки клиент, ни позволява да разберем много неща за историята на вашата коса и на практика определя каква ще бъде „вашата“ формула. След като приготвим боята и я нанесем в корените, изчакваме необходимото техническо време и пристъпваме към измиване, pH терапия и хидратираща маска.
* Всяка допълнителна купичка с боя се доплаща 30лв.
Моля, имайте предвид, че ако косата ви не е боядисвана повече от 2 месеца, може да се наложи допълнителна купичка с боя.  

 

Боядисване на цяла коса
Процедурата включва: нанасяне на боя в корен и по дължина, измиване, pH терапия, маска
Времетраене: 90 мин.
Цена: 110 лв.*
Добавете: матиране и сешоар към тази процедура за 75лв.
Тази процедура не се различава по предходната с изключение на това, че в този случай боядисваме цялата коса – от корените до върха. Стъпките са идентични – първо приготвяме формулата (боята), нанасяме в корените и по цялата дължина и изчакваме необходимото време на престой. След това измиваме с подходящ шампоан, нанасяме pH терапия и накрая хидратираща маска.
* Всяка допълнителна купичка с боя се доплаща 30 лв., като това се определя от плътността и дължината на косата. В случай че косата ви е гъста, плътна и/или дълга, е възможно да се наложи допълнителна купичка с боя.  

 

Матиране
Процедурата включва: нанасяне на боя в корен и по дължина, измиване, pH терапия, маска
Времетраене: 30 мин.
Цена: 40 лв.*
Добавете: сешоар към тази процедура за 30-45лв.
Тази процедура е подходяща както за боядисани коси, така и за естествени коси с кичури, омбре, балеаж. Целта на матирането е да неутрализира нежеланите оттенъци по дължината на косата, които неизбежно се появяват в резултат на отмиването на цвета и неговото трансформиране в жълти, оранжеви или червени оттенъци.
По време на процедурата нанасяме подходяща неутрализираща формула в зависимост от получения оттенък (жълт, оранжев, червен) и след изтичане на необходимото техническо време, пристъпваме към измиване, pH терапия и хидратираща маска.
* Всяка допълнителна купичка с боя се доплаща 25 лв., като това се определя от плътността и дължината на косата. В случай че косата ви е гъста, плътна и/или дълга, тогава е възможно да се наложи допълнителна купичка с боя.  

 

Освежаване на цвят
Процедурата включва: нанасяне на боя в зоните с променен цвят, измиване, pH терапия, маска
Времетраене: 35 мин.
Цена: 45 лв.
Добавете: сешоар към тази процедура за 30-45лв.
Освежаването на цвета на вашата коса е препоръчително тогава, когато краищата на косата или отделни участъци са загубили плътността и наситеността на цвета или са избледнели в резултат на употреба на неподходящ шампоан. Последното може да бъде резултат и от по-голям период между посещенията за поддръжка на косата и поради тази причина тези зони имат нужда от подсилване на цвета. Тази процедура се съчетава идеално с боядисване на корени и така се постига чудесен баланс на цвета по дължината на цялата коса. Стъпките са подобни на останалите процедури за боядисване, като разликата е, че тук нанасяме боя само в зоните, които имат нужда от освежаване и насищане.

 

Гланциране
Процедурата включва: нанасяне на амонячна боя, pH терапия, маска, изплакване
Времетраене: 30 мин.
Цена: 40 лв.
Добавете: сешоар към тази процедура за 30-45лв.
Както самото име подсказва, тази процедура цели да придаде на косата ви онзи сияещ блясък, който сте загубили или искате още повече да подчертаете! Подходяща е както за боядисани, така и за естествени коси, като ефектите са различни, но ефективността е гарантирана: естествената коса ще стане бляскава и озаряваща, а боядисаната ще придобие нежни, сияещи нюанси! При това толкова лесно – първо измиваме косата и нанасяме маска, а след това гланцираме и след 20 минути само изплакваме, без необходимост от шампоан.

 

Color Melt or Root Smudge
Процедурата включва: нанасяне на без/амонячна боя, pH терапия, маска, измиване
Времетраене: 25 мин.
Цена: 35 лв.
Добавете: сешоар към тази процедура за 30-45лв.
Процедурата е подходяща за руси коси, коси с кичури, babylights или в някои случаи на балеаж. Color Melt е техника, в резултат на която нюансите на косата се преливат толкова естествено, че по нищо не личи употребата на фолио, което по правило винаги оставя граница между изсветлената част на косата и останалата част. С помощта на Color Melt се елиминират всички контрастиращи линии, същевременно цветът се запазва, а косата е неотразима, защото се прелива естествено. При тази процедура следваме познатите стъпки: нанасяне на боя и изчакване на техническото време за престой и след това измиване, нанасяне на pH терапия и накрая хидратираща маска.
Color Melt/Root Smudge може да се комбинира с обезцветяваща процедура или да се добави към матиране/гланциране.

 

 

Roots and Shine
Процедурата включва: нанасяне на боя в корени, блондор с бондер, матиране, измиване, pH терапия, маска
Времетраене: 95 мин.
Цена: 130 лв.
Добавете: сешоар към тази процедура за 30-45лв.
Ако е дошъл моментът за боядисване на вашите корени, но искате да разнообразите вашия цвят, без да го променяте драстично – тази процедура е точно за вас! Добавете малко повече изсветляване и проблясъци в зоната на лицето, при това за двойно по-малко време с този бюджетен вариант и се порадвайте на по-нова визия! Как ще го постигнем: докато нанасяме от вашия цвят боя в корените, просто ще добавим няколко изсветляващи кичура около лицето, не повече от 10. След това ще направим матиране на косата и ще нанесем задължителната pH терапия и хидратираща маска. Резултатът ще бъде същият, както досега – ще сте запазили дълбочината на вашия цвят, но веднага ще забележите новите по-светли и проблясващи нюанси около лицето.


Всяка допълнителна купичка боя (60 мл.) се доплаща, както следва:

  • KOLESTON/ILLUMINA – 30 лв.

  • COLOR TOUCH – 25 лв.