top of page

HOUSE OF BALAYAGE

КОЛОРИСТИКА

Колористиката е нашата истинска страст и призвание, но същевременно и предизвикателство, защото е най-сложната и взискателна специалност в нашата професия! Колористиката изисква постоянно надграждане на знанията, натрупване на опит, проучване историята на косъма и предварително начертаване на стъпките, по които ще преминем, за да постигнем желания резултат. Колкото сложна, толкова и очарователна – колористиката разкрива един нов свят на красивата промяна, която става възможна благодарение на знанията и посвещението в науката за цветовете. Само експертиза обаче не е достатъчна – много важен фактор в успеваемостта на тази техника са качествените продукти, които постигат желания цвят, но и запазват косата здрава. Точно затова ние се спряхме на WELLA PROFESSIONALS – първокласен бранд, чието портфолио събира на едно място иновативни бои с подчертано качество и технология на работа.
 
Спрямо индивидуалните нужди избираме измежду:
KOLESTON PERFECT ME PLUS – амонячна боя, която не съдържа никакви алергени (PPD/PTD), обогатена с молекулата ME PLUS.
Какво представлява тази молекула? МЕ+ молекулата е модифицирана на форма и не пасва на Т-клетките (сигнализират имунната система при разпознаване на опасност), т.е. не предизвиква реакция на имунната система*. Тази молекула замества използваните до момента във всички бои молекули PTD и PPD, като драматично намалява риска от развиване на нова алергия до 60 пъти. 

*Хората, които вече имат предизвикана алергия към боята, могат да прояват и към новата молекула.

ILLUMINA – единствената амонячна боя на пазара, която отразява до 70% повече светлина и защита на цвета с MICROLIGHT TECHNOLOGY. Тази технология защитава повърхността на косъма (кутикулата) и отстранява натрупаните върху косъма метали. Уникалното предимство, което превръща ILLUMINA в неповторим по рода си продукт, е способността на тази боя да създаде плътен и дълготраен цвят и едновременно с това да рефлектира светлината и отблясъците така, както може да го постигне само естествената коса. 

COLOR TOUCH – безамонячна боя, която е създадена с технологията LIGHT2COLOR за естествени и трайни цветове, брокатени частици за повече блясък и естествени восъчни молекули за заглаждане на косъма.

WELLAPLEX – тази серия има двустепенна програма. Първо се нанася продукта Bond Maker (Стъпка 1), който подпомага създаването на нови кератинови връзки в косъма.  След него се нанася вторият продукт от серията – Bond Stabilizer(Стъпка 2), който балансира pH нивото на косата, стабилизира структурата на косъма и допълнително заздравява връзките.  

Задължителни стъпки, които присъстват във всяка процедура от Color Magic: измиване, pH терапия и маска.
Винаги след изтичането на техническото време с боя, косата се измива с подходящ шампоан, а след това се нанася задължителната регулираща pH терапия - тя подпомага балансирането и възвръщането на естествените pH стойности на вашата коса и едновременно с това подсилва и запечатва цвета и естествения блясък на косата. За финал винаги нанасяме хидратираща маска, която подхранва, заглажда и придава сияйност на цвета.   

 

ПРОЦЕДУРИ:
Боядисване на корени и сешоар
Процедурата включва: нанасяне на боя в корени, измиване, pH терапия, маска и сешоар
Времетраене: 90 мин.
Цена: 135 лв.*
Първата и най-важна стъпка при боядисването на косата е подготовката на формулата или казано по друг начин – смесването на точните цветове, които ще резултират в точно този цвят, който целим да постигнем. Предварителната консултация, която правим с всеки клиент, ни позволява да разберем много неща за историята на вашата коса и на практика определя каква ще бъде „вашата“ формула. След като приготвим боята и я нанесем в корените, изчакваме необходимото техническо време и пристъпваме към измиване, pH терапия и хидратираща маска.
* Всяка допълнителна купичка с боя се доплаща 20/35лв.
Моля, имайте предвид, че ако косата ви не е боядисвана повече от 2 месеца, може да се наложи допълнителна купичка с боя.  

 

Боядисване на цяла коса и сешоар
Процедурата включва: нанасяне на боя в корен и по дължина, измиване, pH терапия, маска и сешаор
Цена: 185 лв.*
Тази процедура не се различава по предходната с изключение на това, че в този случай боядисваме цялата коса – от корените до върха. Стъпките са идентични – първо приготвяме формулата (боята), нанасяме в корените и по цялата дължина и изчакваме необходимото време на престой. След това измиваме с подходящ шампоан, нанасяме pH терапия и накрая хидратираща маска.
* Всяка допълнителна купичка с боя се доплаща 20/35 лв., като това се определя от плътността и дължината на косата. В случай че косата ви е гъста, плътна и/или дълга, е възможно да се наложи допълнителна купичка с боя.  

 

Матиране и сешоар
Процедурата включва: нанасяне на боя в корен и по дължина, измиване, pH терапия, маска и сешоар
Времетраене: 60 мин.
Цена: 110лв.*
Тази процедура е подходяща както за боядисани коси, така и за естествени коси с кичури, омбре, балеаж. Целта на матирането е да неутрализира нежеланите оттенъци по дължината на косата, които неизбежно се появяват в резултат на отмиването на цвета и неговото трансформиране в жълти, оранжеви или червени оттенъци.
По време на процедурата нанасяме подходяща неутрализираща формула в зависимост от получения оттенък (жълт, оранжев, червен) и след изтичане на необходимото техническо време, пристъпваме към измиване, pH терапия и хидратираща маска.
* Всяка допълнителна купичка с боя се доплаща 20/35 лв., като това се определя от плътността и дължината на косата. В случай че косата ви е гъста, плътна и/или дълга, тогава е възможно да се наложи допълнителна купичка с боя.  

Color Melt or Root Smudge
Процедурата включва: нанасяне на без/амонячна боя, pH терапия, маска и измиване
Времетраене: 30 мин.
Цена: 50 лв.
Процедурата е подходяща за руси коси, коси с кичури, babylights или в някои случаи на балеаж. Color Melt е техника, в резултат на която нюансите на косата се преливат толкова естествено, че по нищо не личи употребата на фолио, което по правило винаги оставя граница между изсветлената част на косата и останалата част. С помощта на Color Melt се елиминират всички контрастиращи линии, същевременно цветът се запазва, а косата е неотразима, защото се прелива естествено. При тази процедура следваме познатите стъпки: нанасяне на боя и изчакване на техническото време за престой и след това измиване, нанасяне на pH терапия и накрая хидратираща маска.
Color Melt/Root Smudge може да се комбинира с обезцветяваща процедура или да се добави към матиране/гланциране.

bottom of page