top of page

HOUSE OF BALAYAGE

ОБЕЗЦВЕТЯВАНЕ

При кичурите се използват техники за обезцветяване, които постигат много различни крайни резултати – балеаж, омбре, babylights и др. И тук, както и при Color Magic, е много важна употребата на качествени продукти, които постигат желания ефект, но запазват косата здрава и защитена. За тази цел ние използваме само професионалните продукти на първокласния бранд WELLA PROFESSIONALS:
BLONDORPLEX –
представлява изсветляваща пудра (обезцветител) с включен в нея Bond Builder технология. Това е нов и революционен продукт, който осигурява до 97% по-малко накъсване, без да компрометира силата си на изсветляване.
FREELIGHTS – представлява изсветляваща пудра (обезцветител), която се използва за т.нар. „freehand“ техники. Това са прецизни техники, които се прилагат най-често при балеаж и други подобни нежни и естествени визии. Разликата между FREELIGHTS и BLONDORPLEX се състои в това, че тук е добавена ACTIFUSE технология, която не позволява „надуване“ на продукта по време на изсветляването, което оставя продукта там, където го искаме. Защитава косата от появата на петна по време на обезцветяването.
COLOR TOUCH – безамонячна боя, която е създадена с технологията LIGHT2COLOR за естествени и трайни цветове, брокатени частици за повече блясък и естествени восъчни молекули за заглаждане на косъма.
WELLAPLEX – тази серия има двустепенна програма. Първо се нанася продукта Bond Maker (Стъпка 1), който подпомага създаването на нови кератинови връзки в косъма.  След него се нанася вторият продукт от серията – Bond Stabilizer(Стъпка 2),  който балансира pH нивото на косата, стабилизира структурата на косъма и допълнително заздравява връзките. 

Задължителни стъпки, които присъстват във всяка процедура от Highlights: обезцветяване, програма WELLAPLEX (Стъпка 1 и Стъпка 2), матиране, pH терапия, маска, сешоар.
Първата стъпка е обезцветяване на косата по техниката, която сте избрали (балеаж, омбре, babylights и т.н.) с продукт, в който има добавен бондер (Стъпка 1 на WELLAPLEX). След изтичане на техническото време косата се изплаква и се нанася Bond Stabilizer - вторият продукт от серията WELLAPLEX, който стабилизира структурата на косъма.
Следващата стъпка е матирането, което е неизменна част от процедурите, тъй като неговата цел е да неутрализира нежеланите оттенъци по дължината на косата (жълти, оранжеви и червени) и да подпомогне постигането на желания цвят. 
За възвръщане естествените pH стойности на косата, задължително се нанася и pH регулатор – терапия, която връща блясъка и жизнеността на косъма, подсилва цвета и прави косата мека на допир. Процедурата завършва с нанасяне на хидратираща маска, която подхранва, заглажда и придава сияйност на цвета, а след нея - оформяне на косата в небрежен сешоар.

 

Кичури/ Highlights
Предварителна консултация: да
Процедурата включва: обезцветяване, бондер WELLAPLEX, матиране, измиване, pH терапия, маска
Времетраене: 250 мин.
Цена: 385лв.
Ако сте се насочили към визия с драматичен, силно рус цвят и едновременно с това запазване дълбочината на естествения корен, кичурите са най-подходящият избор за вас. С помощта на кичурите могат да се постигнат различни визии – от драматично руса коса със запазен естествен цвят до много светли, руси дължини с много дълбочина и максимално запазен естествен цвят. За постигането и на двете визии се използва фолио: за защита от появата на петна по косата и за топлинна изолация, за да „затопли“ косата и да постигнем светлите резултати, към които се стремим. Тъй като фолиото неизменно оставя резки граници, препоръчваме традиционните кичури да се съчетават с процедурата Color Melt/Root Smudge – процес, в резултат на който нюансите на цвета се преливат, и се елиминират линиите, получени от употребата на фолио.

Тъй като кичурите могат да се съчетаят едновременно с няколко други процедури, предварителната консултация е задължителна. Поради тази причина крайната цена може варира спрямо индивидуалния случай.

 

LOWLIGHTS
Предварителна консултация: да
Процедурата включва: боядисване на кичури, бондер WELLAPLEX, матиране, измиване, pH терапия, маска
Времетраене: 60 мин.
Цена: 85лв.
При тази процедура прилагаме същата техника, както при традиционните кичури, но на обратно, т.е. боядисваме косата в тъмни тонове, вместо да я изсветляваме, като целта е да върнем дълбочината на цвета. Lowlights е перфектната техника за придаване на визуална плътност и обем на косата. Подходяща е за клиенти, които искат да възстановят дълбочината и 3D движението на цвета си, тъй като цветът на косата им е станал прекалено светъл и хомогенен. 

Ултратънки кичури/Babylights
Предварителна консултация: да
Процедурата включва: обезцветяване, бондер WELLAPLEX, матиране, измиване, pH терапия, маска
Времетраене: 150 мин.
Цена: 285 лв.
Babylights са нетрадиционни кичури, с помощта на които се постига дълбочина на цвета и много ефирно преливане на косата. За разлика от традиционните кичури, при Babylights се постига натурална, естествено изсветлена от слънцето визия, защото се работи изключително прецизно с много тънки, ситни и правилно позиционирани кичури. Колкото по-тънки са кичурите, толкова по-нежен цвят ще получим. Тази техника е подходяща за всякакъв тип коса, включително за клиентите с много тънка коса, тъй като при тях можем да съдадем движение и дълбочина на косата, без да променяме драматично цвета, както би се случило с традиционните кичури.

Въпреки че Babylights е техника, която се извършва самостоятелно и сама по себе си дава страхотни резултати, много често се съчетава с други услуги, за да се постигне още по-завършена и индивидуална визия (т.нар. Babylights Add On*). Най-често добавяме Babylights Add On към балеаж, за да направим зоната около лицето още по-изразена и светла, но препоръчваме съчетаване и с процедурата Color Melt/Root Smudge – процес, в резултат на който нюансите на цвета се преливат и се елиминират резки линии.

Поради възможността Babylights да се съчетаят едновременно с няколко други процедури, предварителната консултация с клиента е задължителна. Поради тази причина крайната цена може варира спрямо индивидуалния случай.
*Babylights Add On – процедура, която не е самостоятелна и се извършва в съчетание с други процедури за обезцветяване.

 

Балеаж/Balayage
Предварителна консултация: да
Процедурата включва: обезцветяване, бондер WELLAPLEX, матиране, измиване, pH терапия, маска
Времетраене: 190 мин.
Цена: 350 лв.
Балеажът е нашата голяма любов, защото изисква огромна доза креативност и познания в областта на колористиката! Това е креативна техника, при която не се използва фолио, а четка, с помощта на която се  нанася обезцветител само върху определени зони на косата – т.е. изсветляват се конкретни участъци от косата, за да може останалата тъмна част да контрастира и по този начин да постигнем задължителното за балеажа преливане. Заради липсата на употреба на фолио, е почти невъзможно да се постигнат драматично светли резултати (вижте Кичури или Babylights, ако търсите този ефект).
Балеажът може да бъде съчетан с боя в корените или към него да се добави Babylights Add On (вижте повече в Babylights).
Тъй като балеажът може да бъде съчетан с други процедури, предварителната консултация с клиент е задължителна. Поради тази причина крайната цена може варира спрямо индивидуалния случай.

 

Контуриращ балеаж/Face framing Balayage
Предварителна консултация: да
Процедурата включва: обезцветяване, бондер WELLAPLEX, матиране, измиване, pH терапия, маска
Времетраене: 150 мин.
Цена: 245 лв.
Контуриращ балеаж е процедура, с помощта на която освежаваме балеаж, направен по-рано – най-общо казано, поддръжка на балеажа. Тук работим само в зоната на лицето и в горната част на главата, като добавяме нови, светли участъци. По този начин избягваме повторното обезцветяване на цялата коса, което би могло да доведе до изтощаване и изсушаване на косата, и нанасяме обезцветител само върху няколко зони. Друго предимство на тази процедура е, че е по-кратка, по-лесна и по-бюджетна.
Контуриращият балеаж може да бъде съчетан с други процедури от Color Magic – боя в корени, и към него може да се добави процедурата Babylights Add On (вижте повече в Babylights).

Тъй като контуриращият балеаж може да бъде съчетан с други процедури, предварителната консултация с клиент е задължителна. Поради тази причина крайната цена може варира спрямо индивидуалния случай.

Цялостно обезцветяване или корекция на цвят
Предварителна консултация: да
Процедурата включва: определя се след индивидуална консултация с клиента
Цена/Времетраене: 150 лв/час
При тази процедура имаме цялостно коригиране на цвят. Цялостното обезцветяване или корекция на цвят се налага в случаите, в резултат на които е налице неправилно извършена техника или грешен избор на боя. Коса, която е на петна, също се подлага на тази процедура, за да се елиминират петната и да се постигне желания цвят.

Когато търсим изключително драматична и контрастираща промяна или много сложен краен резултат, като трансформация от брюнетка към блондинка, тогава също става дума за корекция на цвят. Какъвто и да е вашият случай, първата ни стъпка ще бъде провеждане на консултация, за да разберем историята на вашата коса, а именно – какви процедури са прилагани върху нея (боядисване, кичури, обезцветяване и много др.), какви продукти сте използвали самостоятелно или в салон и колко често косата ви е била третирана.  

Тъй като тази процедура може да бъде съчетана с други процедури, предварителната консултация с клиент е задължителна. Поради тази причина крайната цена може варира спрямо индивидуалния случай.

 

Mild Lightener
Предварителна консултация: да
Процедурата включва: блондор, рН терапия
Времетраене: 60 мин.
Цена: 85 лв.

Mild Lightener е процедура, която ви дава възможност да разнообразите вашия цвят, като го подсилите, неутрализирате или „почистите“. Какво означават и кога се прилагат всеки един от тези три варианта?

Подсилване на цвета – релевантно е в случаите, в които искаме да наситим или подчертаем повече оттенъка на косата. Например, ако искаме да направим червената коса по-изразителна и по-ярка, правим mild lightener по дължината на косата и на тази основа нанасяме боя, за да постигнем огненочервен ефект и съответно – подсилване на червения цвят.

Неутрализиране – отнася се за случаите, в които искаме да променим оттенъка си без драматичен ефект или с други думи – запазваме цвета на косата си, но променяме оттенъка от по-топъл към по-студен и обратно.  

Почистване – да „почистим“ цвят означава да премахнем натрупани пигменти, които са резултат от матиращи шампоани, маски или шампоани-оцветители. При прекомерна употреба на такива продукти често се наблюдава „зацапване на цвета“, което кара клиента да възприема косата си по-тъмна от обичайното. С помощта на почистването възвръщаме предишния цвят на клиента и премахваме пигментите.  

Mild Lightener задължително се комбинира с процедурата боя на цяла коса. Към нея може да се добави също процедурата боя в корени.

Тъй като Mild Lightener може да бъде съчетан с други процедури, предварителната консултация с клиент е задължителна. Поради тази причина крайната цена може варира спрямо индивидуалния случай.

bottom of page